Basisschool De Beekgraaf

Onderdeel van: Filios Scholengroep - Nistelrode
Onderdeel van: Filios Scholengroep - Nistelrode
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek

Filios Scholengroep

Van harte welkom op Basisschool de Beekgraaf 

Iedere school verschilt in de manier van werken, de sfeer, identiteit en kwaliteit. De basisschool is een stukje van je leven, zowel voor de kinderen als voor u als ouder. Wist u dat u in de loop van de jaren uw kind in totaal zo’n 8000 uur toevertrouwt aan de zorg van de leerkrachten van de basisschool? Een school kies je daarom weloverwogen!

Graag lichten wij alvast een tipje van de sluier op over onze fijne school. De Beekgraaf vindt het van grote waarde dat leerlingen en leerkrachten gelukkig zijn. Op deze manier kunnen zij zich optimaal ontwikkelen vanuit geloof in eigen kunnen. Dit kan alleen in een veilige, rustige en plezierige omgeving, waarin we samen met ouders vanuit vertrouwen op weg gaan. Waaraan kunt u onze school nu precies herkennen?

  • Wij vinden aandacht voor ieder kind van grote waarde. Elke leerling moet zich gezien en gehoord voelen. We hebben oog voor individuele verschillen en ondersteunen kinderen in hun groeiproces naar zelfredzame en kritische burgers.
  • We zijn een gastvrije school waarbinnen partners actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het kind. We communiceren in alle openheid en gebruiken elkaars deskundigheid. We geloven in de kracht van de relatie tussen ouder(s), kind en leerkracht.
  • De Beekgraaf heeft de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerling en de groep hoog in het vaandel staan. Wij zijn een echte FIDES school. Samen bouwen we aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en welbevinden.
  • In een rustige en veilige sfeer groeien kinderen prettig op. Met behulp van vaste routines, een duidelijke structuur en opgeruimde omgeving dragen we hieraan bij. Hierdoor weten de kinderen wat er van hen verwacht wordt en hangt er een heerlijke, rustige sfeer. 
  • Kwalitatief goed onderwijs is hetgeen wij voor staan. Daarom houden wij ons onderwijs met regelmaat tegen het licht, om de resultaten te wegen en het welbevinden van de kinderen te monitoren. Wij geven boeiend en kwalitatief goed onderwijs en doen wat bewezen effectief is.
  • Het team van de Beekgraaf is ervaren en bevlogen en wordt versterkt door jong en enthousiast talent, dat zich gesteund weet door leidinggevenden, een intern begeleider en een conciërge.
  • Kinderen die extra ondersteuning of uitdaging nodig hebben, krijgen een beredeneerd aanbod in onze Groeiklas. De onderwijsassistent en expert leerkracht begaafdheid begeleiden deze leerlingen op maat.
  • Het samen vieren kenmerkt zich door maandsluitingen, voorstellingen, vieringen en gezamenlijke activiteiten  voor en door kinderen.
  • Elke unit is verbonden aan een centraal leerplein, waar kinderen samenwerken en leren van en met elkaar.
  • We leiden creatieve denkers en doeners op. Door middel van circuits gaan de kinderen groepsdoorbroken aan de slag met allerlei workshops, zoals: muziek, theater, beeldende vorming, techniek en wetenschap.
  • Samen spelen en ontdekken, vinden wij belangrijk. Daarom hebben wij een prachtig (natuurlijk) schoolplein, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, genieten en zich ontwikkelen. 

Wij heten u van harte welkom op een prachtige school waar leerkrachten, ouders en kinderen samen werken, leven en vieren om onvergetelijke en leerzame jaren voor uw kind te realiseren. 


Adresgegevens

Beekgraaf 60
5386 53 Nistelrode
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand