Werken in het onderwijs als zij-instromer

3 april 2023

Hoe kun je werken in het onderwijs als zij-instromer?

Voor wie op zoek is naar een loopbaan in het onderwijs kan de taak ontmoedigend lijken. Er zijn veel verschillende wegen die men kan bewandelen en het proces om een baan te vinden kan overweldigend zijn. Er zijn echter bepaalde dingen die je kunt doen om je kansen op een baan in het onderwijs te vergroten. Een daarvan is jezelf op de markt brengen als een laterale leerling.

 

Wat is een zij-instromer?

Een laterale leerling is iemand die snel en effectief nieuwe dingen kan leren. Dit type leerling is vaak in staat om creatieve oplossingen te vinden voor problemen en is niet bang voor verandering. Laterale leerlingen zijn vaak in staat om buiten de gebaande paden te denken en de dingen vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Dit type denken is van onschatbare waarde in een onderwijsomgeving waar er vaak veel verschillende manieren zijn om een probleem of les te benaderen.

 

Waarom zou je jezelf als zij-instromer op de markt moeten brengen?

Als je jezelf als een laterale leerling in de markt zet, laat je potentiële werkgevers zien dat je je kunt aanpassen aan veranderingen en snel nieuwe dingen kunt leren. Dit soort vaardigheden is essentieel in de steeds veranderende wereld van het onderwijs. Met de voortdurend veranderende technologie en onderwijsnormen is het belangrijk dat docenten de laatste trends kunnen bijhouden. Als u bovendien creatief kunt denken en met innovatieve oplossingen kunt komen, bent u een aanwinst voor elke school of district.

 

Hoe kun je jezelf in de markt zetten als zij-instromer?

Er zijn verschillende manieren om jezelf als zij-instromer in de markt te zetten. Ten eerste, neem informatie over je vermogen om snel nieuwe dingen te leren op in je cv. Zorg ervoor dat je voorbeelden noemt van momenten waarop je je hebt moeten aanpassen aan veranderingen of in korte tijd iets nieuws hebt geleerd. Als je daarnaast blogberichten of artikelen hebt die je creativiteit of innovatief denken laten zien, zorg er dan voor dat je links op je cv of sollicitatiebrief zet. Wees ten slotte bereid om tijdens sollicitatiegesprekken te vertellen over momenten waarop je snel iets nieuws moest leren of een originele oplossing moest bedenken. Door jezelf te presenteren als een laterale leerling, laat je potentiële werkgevers zien dat je over de vaardigheden beschikt die zij zoeken in een docent.

Meer blogs